Aqua Bio Solutions

Visie
Aqua Bio Solutions streeft er naar om effectieve en duurzame oplossingen te leveren voor alle vraagstukken op het gebied van waterkwaliteit.

Zowel het welzijn van de mens als dat van het dier staan bij Aqua Bio Solutions in gelijke mate voorop. Daarbij krijgen duurzaamheid en maatregelen die het milieu zo min mogelijk belasten de hoogste prioriteit. Zo ontstaan maatwerkoplossingen van uitstekende kwaliteit.

Het spreekt voor Aqua Bio Solutions vanzelf dat een voortdurende verbetering van de kwaliteit van haar dienstverlening wordt nagestreefd. 

Advies en ontwerp
Een hoofdtaak van Aqua Bio Solutions is het adviseren en ondersteunen van dierentuinen, publieksaquaria en landschapsparken (vijverpartijen) bij vraagstukken inzake waterkwaliteit. Duurzame, biologische en ecologische reinigingsprocessen, ondersteund door de nieuwste technieken, vormen daarbij de basis van de bedrijfsvoering.

Project management

Het complete projectmanagement van Aqua Bio Solutions bestaat uit het belangrijke voortraject, het ontwerp en – afhankelijk van de omstandigheden – de eventuele nazorg. Vanzelfsprekend werkt Aqua Bio Solutions daarbij in nauwe samenwerking en overleg met de specialisten van haar opdrachtgever.

Het vooraf opstellen van een waterkwaliteitsnormering voor aquatiele dierenverblijven (biotopen), is essentieel voor een succesvol project.

Uiteraard kan Aqua Bio Solutions u ook op specifieke onderdelen adviestechnisch bijstaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een beoordeling (second opinion bij nieuwe of bestaande projecten voordat daadwerkelijk met de bouw of renovatie wordt begonnen).

Kweken van kwallen en voedseldieren
Aqua Bio Solutions kweekt meerdere soorten kwallen in eigen huis en kan daardoor zorgdragen voor een continue aanvoer van nieuwe dieren.

Ook het voedsel van de kwal (levende voedseldieren) kweekt Aqua Bio Solutions in eigen huis. Vanzelfsprekend worden zowel kwallen als voedseldieren uit voorraad en gegarandeerd parasietvrij geleverd.

Speciale projecten
Aqua Bio Solutions is het adres voor een compleet kwallenaquarium. Dat wil zeggen bestaande uit de levende have, de huisvesting van de dieren (een zo veilig mogelijk onderkomen compleet met een voor kwallen noodzakelijk speciaal zeewaterfiltratiesysteem) en het onderhoud. Daarbij kunt u denken aan grootschalige projecten in (private) publieke ruimten of kleinschalige projecten voor particuliere omstandigheden.

Zeewater
Aqua Bio Solutions is gespecialiseerd in de levering van natuurlijk en kunstmatig zeewater, zoetwater en gedistilleerd water. Alles gekeurd volgens de strengste kwaliteitsnormen.