Advies & Ontwerp

De tegenwoordige trend om dierenverblijven er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, heeft voor aquatiele dieren het gevolg dat de waterkwaliteit uiterst belangrijk is. Gemengde, op biotoop ingerichte dierenverblijven, waarin verschillende diersoorten samen onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheid gehuisvest zijn, nemen hand over hand toe. Naast het streven naar een optimaal dierenwelzijn, wil het publiek de dieren ook onder water zien. Dientengevolge zien we in dierentuinen een toenemende trend van deze zogenaamde aquadisplays.

Dierenverblijven

Californische zeeleeuw

Californische zeeleeuw Josephine (“Josie” voor haar vrienden) en haar pup Charger.

Evenals ijsberen en pinguïns kunnen zeeleeuwen in zoetwater worden gehouden, terwijl ze in de vrije natuur in zeewater leven. Het succes van zo’n dierenverblijf hangt in veel gevallen af van het vastleggen en in stand houden van de juiste waterkwaliteitsnormering. Aqua Bio Solutions is daarbij uw deskundige partner bij het samenstellen van de juiste kwaliteitsnormeringen.

Het verbruik van water, ongeacht of het nu zeewater of kraanwater is, wordt steeds kostbaarder. Dierentuinen gebruiken daarom al jarenlang diverse filtersystemen om de waterkwaliteit te waarborgen en het waterverbruik zo laag mogelijk te houden. Reinigen met chemicaliën (bijvoorbeeld chloor) is hier absoluut niet op z’n plaats. Zodoende heeft Aqua Bio Solutions zich gespecialiseerd in het reinigen van waterpartijen zonder gebruikmaking van chemicaliën.

Aqua Bio Solutions heeft een jarenlange ervaring met verschillende typen filtratiesystemen, zoals toegepast in speciale dierenverblijven. Met gebruikmaking van de nieuwste technieken wordt de juiste waterkwaliteit, het welzijn van de dieren en een zo efficiënt mogelijk waterverbruik gewaarborgd.

Aquaria

Vissen, amfibieën en lagere dieren stellen zeer hoge eisen aan de kwaliteit van het water. Daarbij lijkt het zo te zijn dat het onderhoud van zoetwateraquaria eenvoudiger is dan het onderhoud van zeewateraquaria. Niets is minder waar, aangezien beide typen aquaria te maken hebben met de verontreiniging veroorzaakt door de dieren die erin leven.

Sinds het midden van de 20e eeuw zijn de inzichten in het biologisch reinigen en de samenstelling van zeewater nogal gewijzigd. De ontwikkeling van filtratie- en reinigingssystemen hield daar gelijke tred mee. Aqua Bio Solutions ontwikkelt in dit verband samen met haar opdrachtgevers zowel nieuwe toepassingsmogelijkheden als filtratietechnieken.

Aqua Bio Solutions bouwde een ruime ervaring op in het ontwerpen en ontwikkelen van zee- en zoetwater circulatiesystemen. Door haar specialisatie in zeewater circulatiesystemen, is Aqua Bio Solutions de juiste partner als het gaat om het krijgen van advies bij de juiste inrichting, de vereiste stromingspatronen en de noodzakelijke verlichting van aquariumprojecten. Het is eveneens aan de technische vooruitgang te danken dat het nu mogelijk is om aquariumsystemen te bouwen waarin zelfs de meest gevoelige dieren zich natuurlijk kunnen gedragen en goed kunnen ontwikkelen.
Aqua Bio Solutions heeft de know-how om zandfilters, beadfilters, eiwitafschuimers, tricklingfilters, de-nitrificatiefilters en kalkreactoren zó te combineren dat de slagingskans van een aquariumproject aanzienlijk stijgt.

Diversen

Cilindervormig aquarium voor kwallen.

 

Een andere specialiteit van Aqua Bio Solutions is het ontwerpen van grotere zeewater of zoetwater aquariumsystemen, met een inhoud vanaf 2500 liter. Voor zowel projecten met een bijzondere vormgeving als speciale conceptprojecten draait Aqua Bio Solutions haar hand niet om. Voor dit soort projecten werkt Aqua Bio Solutions samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in de bouw van glas en/of kunststof aquaria en de plaatsing en inrichting van deze bijzondere bouwvormen.

Voor bijzondere locaties worden, in directe samenspraak en in overeenstemming met de wensen van de opdrachtgever, totaalconcepten ontwikkeld.